Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Wednesday, July 24, 2013

Surabaya, Indonesia - Total Expenses



Bila trip dah habis, tak lupa aku nak kongsikan total expenses yang dah digunakan sepanjang trip Surabaya, Indonesia selama 4h3m ni. Let's! 



Day 1 (26 Februari 2013)

  • Tiket Airasia : RM209/pax termasuk beg 15 kg
  • Minyak dan tol ke LCCT : RM50
  • Becak : Rp 10,000
  • Makanan seharian di Surabaya : Rp 50,000
  • Sim Kad : Rp 10,100
  • Supir, Hotel, dll : Rp 950,000
  • Jubah : Rp 145,000

Sub-total for Day 1: RM631.80





Day 2 (9 February 2013)

  • Kuda : Rp 80,000
  • Tip at Madakaripura Waterfalls : Rp 20,000
  • Makan Malam : Rp 30,000
  • Souvernier : Rp 300,000

Sub-total for Day 2: RM 137.60



Day 3 (10 February 2013)

  • Jajan Pasar Ahad Malang : Rp 50,000
  • Beli Epal : Rp 10,000
  • Tip Karyawan di Coban Rondo : Rp 10,000
  •  Makan Malam :Rp 60,000

Sub-total for Day 3: RM41.60





Day 4 (11 February 2013)

  • Souvernier : Rp 300,000
  • Lunch : Rp 30,000
  • Tips supir (ikut budi bicara masing2) : Rp 50,000
  • Tol : Rp 5000
  • Airport Tax : Rp 150,000
  • Jajan : Rp 50,000
  • Airport souvernier : 200,000
  • ERL (LCCT –KL Sentral) – RM 12.50

Sub-total for Day 4: RM263.70







Grand total : RM1074.70/pax



Tukaran untuk 1 juta= RM 320.00 (aku genapkan ikut pengiraan aku)



6 comments:

  1. Salam kenal Izza,

    Dapt tahu blog ni melalui blog Miss Smile..baru nak start explore blog ni :-)

    JM pun belum pernah sampai Surabaya, so nak tahu jugak pengalaman percutian Izza kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal JM.
      Selamat datang ke teratak saya yang tak seberapa ni.. actually sy br start traval.. so tak banyak sangat info yang ada..
      dan sy dah follow blog awak :)

      Delete
    2. Terima kasih Izza..follow awak jugak :-)

      Tak per sikit ke byk ke..nanti leh kita kongsi2 info :-)

      Delete
  2. Salam izza,

    Boleh saya dapatkan no contact utk transport di surabaya?

    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. Tips utk Supir tu ikut suka nk beri ke x kan? tgh explore cite Surabaya ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerp JM ikut budi bicara.. saya bagi kenkadang banyak kenkadang sikit bergantung dengan servis dorang

      Delete