Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Saturday, January 1, 2011

HCMC 2nd day- mlm

Malam..
Sepupu aku balik..yeay.. memula kul 8 kiteorg terjah VNHalal tp ramai orang so sepupu mencadangkan rezeki tuh diberi pada org laen..haha
makan dulu.. yeay.. makan stimboat, nasi goreng, kopi, dll.. oklah rasa dia.. rege pun boleh la..murah!


nilah masjidnya.. sebelah dia kedai makan halal.. yeay nasi..



Balik ke otel.. kiteorg jalan kaki.. yeay misi menakluk berjalan kembali.. stop jab bergambar ngn bola..


erm..dlm perjalanan balik tgk ramai warga Vietnam nonton bola.. mcm kat kedai mamak.. tp dorang nih bertaruh.. kakak sepupu aku dipaksa n terpaksa bertaruh.. dia pilih U.......lahai short term memory la pulak.. tp yang pasti pasukan tuh tak menang.. hehe kalau tak meraban la pulak cari tpt nak menderma... duit taruhan beb..mane halal...


sampai kat area otel gerak g nite market vietnam.. erkkkk nite market mesia kot.. sebab ya ampun rasanya ramai org mesia dr vietnam.. siap pegang calculator lagi nak tawar harga.. adeh.. aku pegang hphone jelah..

Ujan lagi malam nih..adeh.. aku terpaksa n memaksa diri membeli raincoat.. ala rasanya rm1 jer... pakai2 terasa mcm teletubies la pulak.. keh keh...

peniaga sebuk menyimpan barang aku sibuk menawar rege.. keh keh amik kesempatan beb.. aku beli kasut terompah, beg, n ntah pape yg aku rasa nyesal lak beli... bukan apa aku tak suka beli brg yg tade kegunaan mcm key chain, pencil case (aku dh lama tak pakai).. terjebak..terjebak...

setelah tawaf tuk ke-10 kalinya..pewit.. aku dh tau sesuatu.. peeeewit.. rupanya dorang nih ade kepercayaan.. 1st customer dorang mesti bg rege paling murah kalau dimintak laaa.. maybe pembuka rezeki kot...


Balik otel.. alamak pakwe dah siap tunggu dipintu syurgggaaaa.. bila kiteorg balik terus dia tarik roller shutter...tutup kedai... haha.. adeh..


Sebelum naik atas, tempah kt dia tour g chu chi tunnel...

Azam thn nih

Happy New Year all.. (ade ke pembaca nih)
Setiap thn pasang azam tapi byk yg tak tercapai berbanding yang tercapai.. hehe.. so kene pasang azam balik supaya tercapai..

1. Gerenti la nak menambahbaikan dalam kerjaya sekarang. Sekarang N17.. kalau boleh nak lompat g N27/S27 atau setarap takpun lompat lebih tinggi sampai setarap ngn degree yg ada iaitu  N41/S41.. wawawa I wish....
-meh nak citer sikit pasal kerja aku skrg nih.. aku dulu kengkadang mmg rasa x puas ati ngn apa yg ade skrg sbb of kos gaji sikit berbanding keje dulu n keje x mencabar minda.. haha tp skrg aku terpaksa redha ngn keje aku sbb ia sedikit sebanyak menolong aku bila aku kesusahan.. alhamdulillah..

2. Nak menguruskan badan yg semakin mengembang.. haha.. serius keje senang, ati senang so badan pun senang mengembang.. kalau leh nak keciKK sikit.. kalau byk pun best gak.. lalALA..

3. Nak wat homestay kt kg aku.. erm.. cukuplah 3 biji jer.. 2 biji utk disewakna dan 1 utk homestay... korang rasa ade ker org nak duduk ek?
latar belakang umah tuh.. 
-dlm kebun.. adelah pokok buah cam durian, langsat, rambutan, bacang, nangka, mempelam dll.. tak igtla sbb byk sgt pokok buah..
-dkt ngn pusat pelancongan Pasir Salak
-dlm kebun jadinya jenis perkampungan berselerak.. tp adalah 4-5biji umah sedara mara aku
-depan tuh tali air.. slalu org dtg memancing dll..
-nak kata dekat ngn tpt2 belajar rasanya jauh gak kot.. adelah dlm 2-3 tpt belajar..
erm mintak2 jadi buat..

4. Nak melancong.. haha.. ini projek mesti setiap tahun tp yg penting bajetnyer percutian.. nak pegi
-luar negara luar asia tenggara- korea/jepun
-luar negara asia tenggara - singapura/bangkok/surabaya
-dlm negara - kinabalu/kundasang/pulau perhentian/hutan belum.. ermmmmm
hehehe.. apa2pun semua bergantung pada faktor kewangan.. jalan sorang2 i x kisah..