Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Saturday, April 14, 2012

Rindukan Si Kecil -anak saudara saya

Sejak mereka ( Mutaqi dan Husna) dan family pindah ke Saujana Utama.. Saya rasa kosong sangat sebab Mutaqi khasnya menjadi peneman saya setiap waktu.. Malah saya sanggup drop training sy kt Celebrity Fitness disebabkan dia.. Apabila ditanya oleh trainer sy cakap tak sempat, tak ada masa dan lain-lain. Malah ajakan kawan-kawan keluar pun saya malas ambil kisah.. Huhu...

Setiap saat waktu pulang saya sangat berkira untuk bertemu dengan Mutaqi..

Mutaqi lahir dengan penuh kepayahan.. Saya ingat lagi dia lahir pada 23 Mac 2010 (tarikh ini juga merupakan tarikh saya mendapat gaji pertama setelah bergelar pekerja kerajaaan).. Pukul 12.05 malam Jumaat di PPUM.. Degup jantungnya mnegiringi perjalanan kami semasa Kak Long dikejarkan ke Bilik Bedah PPUM. Saya, mak dan arwah abah dan juga suami Kak Long menunggu dibilik menunggu sambil melayan cerita Bukit Kepong. Abang Hapis tidak keruan, abah sudah mundar mandir walaupun tidak sihat dan mak asyik berzikir...

Setiap pesakit tentunya wanita bersalin dilepaskan satu persatu..mana kakak saya?? Kakak saya orang yang last dibedah.. Doktor mengadu yang si kecil ni kencing ke mukanya.. hehe.. namun dia bersyukur kakak saya dibedah bukan melahirkan secara normal kerana tali pusat sudah melingkar dilehernya.. Alhamdulillah..

Mutaqi membesar sehari demi sehari dimata saya.. Cuma tidur saja tidak dimata saya... Sebab tu saya amat menyayangi dia..Namun anak orang tetap anak orang.. hehe.. Mutaqi sudah ke Saujana Utama.. Sedihnya...


Walaupun baru berusia 2 thn.. semalam saya bangga dengan dia.. kerana... dia telefon saya..maknya pun terkejut mendengarnya.. hello..hello..babbai..babbai.. macam mana dia mendail..saya tak pasti...



Husna pula lahir pada 12 September 2011.. 2/3 hari selepas raya... Kami tidak pulang ke kampung.. kerana kak long dah sarat. Husna lambat lahir dan saya tidak berada dihospital menunggu kelahirannya.

Tapi apabila dia lahir, saya bagaikan terkejut dengan fizikal dia.. rupanya mak pun berfikiran sama..
Kulitnya bagainkan orang tua.. mengelupas dan mengerekot.. hmm.. takut kata hati saya... Rupanya kerana dia tua dalam perut.. Husna juga agak agresif sedikit.. tidak mahu dibedung dan asyik menangis minta disusu.. sekarang pun sama sayik menangis bila ditinggalkan... namun dia membesar dengan cantik sekali..hehe.. Bila saya inginkan dia menangis..saya akan cubit pipinya sekuat hati.. sampai merah..dia akan menangis...sambil menjeling saya...haha tapi selepas itu lupa perbuatan saya..tersengih-sengih sampai nampak gigi..

Ya Allah rindunya dengan mereka................................................

No comments:

Post a Comment