Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Monday, February 6, 2012

Tahun Melawat Perak 2012 - Gunung Lang

Gunung Lang

Keesokkan harinya kami menuju ke Gunung Lang terletak diJalan Kuala Kangsar, Perak.. Saya sebenarnya menginap di rumah sepupu di Tambun.. psstt Tambun pun tempat menarik juga tau.. nnti kalau berkesempatan saya akan kongsikan..

Perjalanan kami tidak membawa apa2 bekalan. Saya sangkakan Gunung Lang ni seperti Taman Tasik Taiping/Taman Tasik Titiwangsa.. round2 balik...

Rupanya sangkaan saya jauh meleset.. nak ke Gunung Lang, pelawat perlu menaiki bot yang berharga kurang RM 5 seorang. Ada tiga buah bot disediakan namun hanya satu saja beroperasi. Perjalanan menaiki bot itu hanya mengambil masa lebih kurang 3 minit tapi nak menunggu botnya yang lama.. kerana permintaan melebihi penawaran maksudnya pelawat terlalu ramai. kan CNY raya ke2..

Sepanjang perjalanan kami menaiki bot, pengunjung disajikan dengan pemandangan yang mengasyikkan.. benar.. walaupun tempatnya tidaklah sebesar tasik yang saya sebutkan tadi..

Disini pengunjung disajikan dengan 3 buah rumah kayu yang cantik buatannya..anda boleh membuat apa saja didalam rumah itu asalkan jangan buat benda terlarang sudah, dua menara tinjau, haiwan peliharaan seperti burung unta, rusa, dan sebagainya dan macam macam lagi..

Ayuh, jom tgk gambar... malas nak bercerita kekdahnya
No comments:

Post a Comment