Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Monday, April 28, 2014

Sangkhalaburi Hari kedua petang - Hati berbolak balik

Habis jer buat aktiviti air kami balik ke bilik. Owh lupa pula nak bagitahu sebenarnya masa kami sampai di guesthouse ni, kami jumpa uncle lonely tu.. Ala yang naik van sama-sama dengan kami tempoh hari. Sempat la berhai hai pagi tadi sebelum berpisah.

Petangnya kami jumpa sekali lagi dengan uncle lonely tu. hihih.. Suka-suka jer bagi nama. Bersembang lebih kurang dengan uncle tu siap buat date dan nak berdinner bagai dengan uncle tu. Hahaha.. 

P guesthouse


Uncle Alain. Erk dia tak tiru picprofile sesiapa tapi ni gambar tangkap curi-curi
 
Sunset di P Gueshouse


 Ha! Kiteorang berjanji nak berdinner bagai dengan uncle Alain tapi macam mana nak ke pekan? Uncle naik motor. Kami berempat memang taklah nak naik dengan dia. Nak sewa basikal tak ada pula perkhidmatan sewa basikal. Akhirnya kami decide jalan kaki meredah suasana malam yang sejuk dan anjing-anjing banyak berkeliaran.

Mula-mula nak patah balik je sebab anjing asyik follow kite orang. Aku dengan Nani sampai berzikir masa berjalan. Bertambah betul pahala kami malam tu. Makin anjing follow dekat-dekat makin kuat kami berzikir. Huhuhu.. Inilah janji Melayu kami. Janji ditepati walaupun meredah bahaya. Jauh beb dekat 1.5km tau sampai uncle pusing balik cari kami. Hahaha...

Sampai di pekan, Nani, Anne dan Nik beli makanan halal di gerai berhampiran dan aku pula berjumpa chinta hatiku 7 Eleven Thailand. Air Teh dan biskut Ovaltine. Sedapppppp!! Dinner di tepi jalan memang terbaiklah bagi kami.

Malam makin tua, jom balik kenkawan. Nak meredah kawasan anjing-anjing tu memang menangislahkan. Aku tak berapa ingat siapa yang bertanya pada warga Myanmar tu cara nak balik ke P Guesthouse dan akhirnya mereka panggil motor adik beradik dorang untuk hantar kami balik ke hostel. Terbaiklah warga myanmar ni. Hehehe.. Kalau tak silap charge 20 baht camtulah.

Balik ke hostel, terus buka WiFi nak tahu keadaan di Bangkok. Pergh..tengah huru hara. Kawan-kawan di Malaya wasap ada geng baju pink, merah, kuning di Bangkok. Bangkok huru hara!!... Ah sudah! Esok rencana awal kami nak ke Bangkok. Lepak di cafe P Guesthouse, terus kami buka laptop, email kedutaan, susun ittinerary semula untuk elakkan suasana huru hara disana. Uncle Alain pun join sekaki dan beri pendapatnya...

Planning bertukar sama ada
-Proceed dengan Bangkok - Maeklong Market
-Tidur semalam lagi di P Guesthouse- Boleh melawat Three Pagoda
-Langsung ke Ayuthya

 Malam kami berlalu tanpa keputusan....    


No comments:

Post a Comment