Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Tuesday, March 12, 2013

Sunblock semasa berpeleseran ditepian pantai

PERHATIAN POST NI BUKANLAH IKLAN BERBAYAR, TAPI CUMA NAK SHARE PENGALAMAN JEK!



Cer tengok gambar kat atas nu..
pakai kamera DSLR

(Satu) 5 hari selepas aku balik dari Pulau Langkawi. Aktiviti utama yang merentungkan kulit ialah Island Hoping dan snoorkel Berdayang Senandung di Langkawi





majlis perkahwinan ditempat yang sama..so pencahayaan sama, cuma pakai henpon saja

(Dua) 4 hari selepas aku balik dari Krabi. Aktiviti utama yang merentungkan kulit ialah Island Hoping gak. Boleh baca kat Berdayang Senandung di Krabi.

Okeh untuk gambar 1, aku memang tak pakai apa-apa sunblock, foundation, bedak, atau semua yang bertulis ada SPF. Maksudnya aku redha, pasrah dan terpaksa membiarkan kulitku (padahal dah memang berwarna) menambahkan kegelapannya. Alasan utama ingatkan tak teruk sunburnnya di sana makanya peralatan yang bernama sunblock tidak kupandang. hehehe..

Gambar kedua dan ketiga, disebabkan perlu menjadi bridemaids untuk BFF ku Aznur Ain Adnan, aku rasa aku perlu untuk melindungi kulit mukaku. Yelah takkan nak mengulangi sejarah lagi. Dahlah masa dia bertunang aku dah berdayang senandung jadi masa dia kahwin aku taknaklah berdayang senandung lagi. Maka gigihlah aku menyapu sunblock 2 -3 kali sehari.

   
nilah ghopernya penyelamat (err) mukaku untuk tidak di sunburnkan. Wah

Kebaikan dia bagiku
-Opkos tidak melegamkan muka
-Takyah tacap (touch up) banyak-banyak kali

Keburukan dia bagiku
-Berwarna putih jadi cam gomak sikit bila pakai
-Texture dia macam air tapi sedikit berminyak


No comments:

Post a Comment