Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Friday, August 31, 2012

Langkawi-2nd day

Hari kedua sayatidak mahu terbuang seperti semalam. Saya memasak spagetthi daging dan selepas sarapan, saya,mak,izat,makcikku dan sepupuku bergegas ke Porto Malai di pantai Cenang untuk aktiviti Island Hopping. Island hopping ni berharga RM35/pax dimana kita akan dibawa ke Pulau Dayang bunting, Pulau Beras Basah dan Eagle Feeding. Island Hopping ni memang dalam agenda aku sementelah aku tidak puas dengan aktiviti di Pulau Dayang Bunting sebelum ini, manakala sepupuku ada agendanya sendiri disini. Jikalau ada yang terbaca keramat air di pulau ini mesti dapat mengagak apakah agendanya..


Kami beruntung mendapat jurubot yang mesra alam dan tidak berkira masa disini. Kesimpulannya aku puas dengan aktiviti di pulau dayang bunting ini. Aku dapat meluangkan masa menjelajah keindahan alam Pulau Dayang Bunting ini dan berenang-renang di Tasik Dayang Bunting yang indah teramat.
Cerita banyak boring lak korang baca.. jom layan gambar..
Pulau dayang Bunting
Pulau Beras Basah
Eagle Feeding

Petang pula kami meluangkan masa makan laksa tepi laut. Maaf tak ingat dimana.. dan meneruskan perjalanan ke Gunung Raya.. Salah satu destinasi yang kurang pengunjung malah apabila ditanya kepada agen-agen dijeti pekan kuah mereka seperti blurred..

Perjalanan ke Gunung Raya memakan masa hampir 1jam dan naik turun naik dan turun kembali.. akhirnya kami sampai ke destinasi yang dituju.. erm apa ya yang nak dikata disini ialah ia merupakan kawasan kurang mesra pengunjung dimana semua kawasan dipagar untuk mengelakkan pengunjung masuk.. boleh juga dikatakan disini private place.. tapi disini ada hotel (saya kurang pasti).. 


Kalau tak silap saya dibelakang ialah Gunung Mat Cincang (gambar)....

Kami turun dari Gunung Raya ini dan berjalan mengelilingi pulau dengan menaiki kereta... takkan nak berjalan kaki pula kan..sampailah ke senja barulah kami pulang ke homestay..
Malamnya apalagi aktiviti cik kiah la pulak.. kami membeli belah..dan membeli belah lagi.. Langkawi kan syurga membeli-belah.....

pssttt.... gambar saya akan kongsikan dalam entry yang lain

No comments:

Post a Comment