Tolong Klik Kalau Sayang Saya :)

Monday, May 30, 2011

Diet ATKINS bermula - 5/2011

Berat -78kg
Tinggi - 151 cm
BMI - 33.1
perrghh...
Mulai sekarang aku kene berdiet..

-Semua disebabkan apa yang aku pakai dah ketat.. oh TIDAK!!
-Ramai yang jumpa aku - 1st time panggil aku MOKCIK!! TIDAK!! again--kalau tipu cakap dh kawin pun org cayee...
-Bernapas makin semput, badan dah kurang antibodi slalu demam, nak angkat barang pun kurang kudrat...


Aku bermula (bln 4) tp aku amalkan makan supplement jer n diet tak makan nasi.. regenya bukan main mahal tp result KO!..naik bagai dipam-pam
so aku mula cari n menelaah dlm internet...
aku terjumpa diet ATKINS...

hatiku nekad nak try diet ni! bt masa ni...

-aku tolak semua makanan berbentuk KARBOHIDRAT tinggi (nasi,bihun,mee,roti dll) 
-minum air dekat 2 liter/per day (patutnya 78kg/25=3.1liter air aku kene minum tp tak mampu lagi)
-try TOLAK semua benda/minuman MANIS ->misi kurang bjaya (aku mkn jugak sikit2)


dh try dekat 7 hari.. tak tau resultnya...
doakan aku berjaya :)

nnti update lagi

No comments:

Post a Comment